a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales ac lectus.
Instagram Feed
Follow Us

Consulten

Er zijn verschillende consulten mogelijk. Bij voorkeur vindt een consult bij jou thuis plaats. Je eigen omgeving is meestal voor jullie de prettigste plek om jou en je kindje te observeren tijdens bijvoorbeeld een voedingsmoment. De adviezen en tips kunnen gelijk in de praktijk worden geoefend en toegepast. Samen zoeken wij naar de beste oplossing om van de borstvoedingsperiode een fijne tijd te maken.

Wat is een voordeel van een consult

  • professioneel advies
  • zekerheid in een onzekere periode
  • borstvoeding problemen voorkomen
  • hulp met problemen aanpakken

De verschillende consulten

Hulp nodig bij borstvoeding? Iedere moeder is uniek

Eerste consult aan huis

Een eerste consult duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten. Tijdens het consult stel ik je vragen over jouw gezondheid en die van je kindje. Je persoonlijke situatie en het verloop van de bevalling komen aan bod om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen. Vervolgens kijk ik mee met een voedingsmoment, indien er een indicatie voor is doe ik een mondonderzoek bij je kindje en zonodig een borstonderzoek. Het advies wat volgt is gebaseerd op jouw situatie.
Ik zet op verzoek mijn adviezen voor jou op papier zodat je deze later nog eens rustig kan doornemen. Na het eerste consult kan je tot één week na het consult gebruik maken van één maal een gratis telefonisch vervolg. Deze afspraak wordt gemaakt tijdens het consult. Een andere mogelijkheid is om tot de eerste 2 weken na het eerste consult via de WhatsApp even een contactmomentje te hebben. Afhankelijk van de vragen, overleggen we samen of er een vervolgconsult nodig is.

Vervolg consult aan huis

Een vervolgconsult duurt meestal korter dan het eerste consult, gemiddeld 60 minuten. Een situatie kan veranderd zijn, of er is een nieuw probleem ontstaan. Omdat er al een anamnese afgenomen is duurt dit consult korter dan een eerste consult. Ik zet op verzoek mijn adviezen voor jou op papier zodat je deze later nog eens rustig kan doornemen. Na het tweede consult kan je tot één week na het consult gebruik maken van één maal een gratis telefonisch vervolg. Deze afspraak wordt gemaakt tijdens het consult. Een andere mogelijkheid is om tot de eerste 2 weken na het tweede consult via de WhatsApp even een contactmomentje te hebben.

Lactatiekundig consult tijdens de zwangerschap

Een goede voorbereiding =  het halve werk

Een consult in de zwangerschap duurt meestal een half uur. Het is niet ter vervanging van een voorlichtingsavond over de basis van borstvoeding geven. Tijdens dit consult worden jouw specifieke vragen of eerdere ervaringen met borstvoeding besproken. Een persoonlijk voorlichtingsgesprek, waarna je een borstvoedingsplan op maat ontvangt. Op deze manier ben je goed voorbereid op een prettige en leuke borstvoedingsperiode. Dit prenatale consult is zeer geschikt voor het beantwoorden van al je persoonlijke vragen. Voorbeelden kunnen zijn: na een borstoperatie, medicatie gebruik, geplande opname van de baby.

Lactatiekundig advies zorgverlener

Ben je kraamverzorgende, verloskundige, verpleegkundige, huisarts of consultatiebureau arts, leg je probleem voor, het advies is gratis!